Table of Contents
Als je bijvoorbeeld nog niet “out” bent, wil je natuurlijk niet dat iedereen zomaar je gay profiel kan zien. We vertellen je dan ook hoe je online veilig en anoniem blijft. Voordat je ook maar begonnen bent met zoeken, loop je mogelijk al tegen problemen aan rondom je internetveiligheid. Laten we daarom eerst eens praten over hoe jij veilig en anoniem blijft online.
We hebben hier een paar tips om het internet voor jezelf een stuk veiliger te maken: . Als je apps van onbekende websites downloadt, kan het zijn dat dit Trojaanse paarden zijn voor malware. Zo’n app of programma kan criminelen dan gemakkelijk toegang verlenen tot jouw foto’s en berichten. Mocht je per ongeluk toch spyware hebben gedownload, dan waarschuwt antivirussoftware je in veel gevallen.
2FA betekent dat je naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een extra code moet invoeren die je toegestuurd krijgt via een ander platform. Het inloggen bij je Digi, D is hier een goed voorbeeld van: je moet naast je wachtwoord ook een code invullen die je via SMS krijgt. We hebben nog een ander artikel waarin we je vertellen welke stappen je als LGBT+-persoon op het internet zelf kan zetten om je privacy te vergroten.
Deze VPN heeft . Dit betekent dat ze je online activiteiten niet opslaan. Niemand kan dus achterhalen wat jij online doet. Bovendien hoef je alleen een e-mail en betaalgegevens op te geven, waardoor je . Extra voordeel: . Dus ook als je niet zo goed bent in Engels, kan je deze VPN makkelijk gebruiken.
Hieronder geven we je een overzicht van behulpzame websites voor homoseksuelen en andere LGBTQ+-personen. Twee organisaties om informatie over seksualiteit op te vinden die vaak in één adem genoemd worden zijn Rutgers en Sense. info. Rutgers is hét kenniscentrum over seksualiteit. Op hun site kan je dan ook terecht voor feiten en cijfers over alles wat met seksualiteit te maken heeft.
Rutgers verzamelt gegevens van mensen die de website gebruiken. Dit doen ze via cookies, aanmelden, bijhouden van activiteiten in het leerportaal en via embedded content. In hun privacystatement stelt het platform dat dat ze je persoonlijke gegevens . Wel gebruiken ze je gegevens om hun eigen diensten te verbeteren en nieuwsbrieven te versturen.
Ook Sense. info is een website over seksualiteit in brede zin. Als bieden ze je informatie over allerlei onderwerpen gerelateerd aan liefde en relaties. Voorbeelden zijn grenzen aangeven en veilig vrijen. Bovendien worden er op de site gedeeld, zoals dat van Boris die erachter kwam dat hij toch hetero is.
Het COC doet onderzoek en biedt informatie en schoolvoorlichtingen. Bovendien biedt het je nieuws uit de community en verwijst het naar andere organisaties die zich inzetten voor de belangen van alle LHBTI+’ers. Het COC vermeldt op hun website dat ze geen persoonsgegevens verzamelt wanneer je de website bezoekt. Wel verwerkt het jouw gegevens wanneer je deze zelf geeft, zoals wanneer je jezelf aanmeldt als lid.
Wel delen ze je gegevens met de lokale devisies van de organisatie waar nodig. Je inschrijven als lid bij COC Friesland bijvoorbeeld betekent dat jouw gegevens van het COC ook gedeeld worden met COC Friesland. Een onderdeel van het COC is Switchboard. coc.nl. Switchboard is . Op deze site vind je dus antwoord op al je vragen rondom je seksuele geaardheid en genderidentiteit.
Bovendien biedt de site veel links naar andere websites om meer informatie te vinden over specifieke onderwerpen. Hier wordt ook verwezen naar . Switchboard volgt hetzelfde privacybeleid als de hoofdorganisatie, het COC. De privacyverklaring op de website is dan ook een ingekorte versie van de verklaring op de hoofdwebsite. Er gebeurt elke dag wel iets in de wereld dat te maken heeft met de LHBTI+-community.
Zo heeft Gay. nl, een website waarover we je zo meteen meer zullen vertellen, artikelen van Winq geïncludeerd. Winq is een dat artikelen publiceert over allerlei onderwerpen die te maken hebben met queerness. Naast . Ook schrijven ze achtergrondartikelen over bekende personen die deel uitmaken van de community, zoals de American Footballspeler Carl Nassib die in 2021 uit de kast kwam als homo.
Deze gegevens gebruikt het bedrijf om zijn diensten aan te bieden. Het deelt jouw gegevens echter ook met derden om marktonderzoek te doen én om gerichte reclame te maken. bieden producten of diensten aan op basis van deze gegevens - lgbtq chatbox. Om welke bedrijven het specifiek gaat, vertelt Winq echter niet. Een ander online magazine dat je als jonge Nederlandse LHBTI’er niet mag missen is Expreszo.
nl kan je terecht voor al je . Het lijkt erop dat Expreszo geen openbare privacy policy heeft. We hebben contact gezocht met deze organisatie, maar wachten nog op reactie. Waarschijnlijk wil je niet alleen lezen over homo’s, je wil ook . Als je echter googelt “Waar vind ik andere homo’s?”, krijg je veel zoekresultaten die je leiden naar datingsites.
Als jij op zoek bent naar een community van andere LHBT+ jongeren, heb je dus alsnog geen idee waar je heen moet. In dit artikel geven we je een overzicht van verschillende websites om andere queer jongeren in Nederland of België te ontmoeten. Eerst bespreken we een aantal Nederlandse online platforms waar je met queer personen in contact komt en ervaringen deelt.
Laten we beginnen met Jong&Out. Dit is een dochtersvereniging van het COC voor LHBT+-jongeren onder de 18 jaar. : je moet een foto van je ID (dit kan ook je schoolpas of OV-kaart zijn) opsturen om je leeftijd te bevestigen. Je krijgt zo toegang tot een (web)app waarop je met anderen kan chatten.
Onze contactpersoon binnen de organisatie verzekerde ons bovendien dat de meetingsgroepen, ondanks COVID-19, nog steeds heel actief zijn. In samenwerking met de regionale COC’s organiseert Jong&Out bovendien . Deze activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd, maar er zijn . Deze begeleiders hebben ook een verklaring omtrent gedrag. Jong&Out vraagt op de eerste plaats dus om een vorm van identificatie.
Verder verzamelt het platform de gegevens die jij zelf deelt op je profiel én de berichten die je naar andere leden verstuurd. Wanneer je jouw account verwijdert, worden . De berichten die je hebt verzonden. Het platform deelt je gegevens verder met Yune en We, Are, Just: hun marketing strategiebureau en de ontwikkelaars van het platform.
nl is een organisatie die zich niet specifiek richt op jongeren. Op deze site moet je minimaal 16 jaar zijn om je te mogen aanmelden. Op het forum van gay. nl kan je nog steeds . Ondanks de naam is het forum bovendien gericht op leden vanuit de hele LHBT+-community, niet alleen op homo’s.
nl is precies hetzelfde als dat van Winq. Gay. nl geeft echter een specificatie van de persoonlijke informatie die je beschikbaar moet, of slechts kan, stellen als je een profiel aanmaakt. Zo ben je bij het aanmaken van een account verplicht een verificatie-emailadres, je geslacht, geaardheid, geboortedatum, woonland en -provincie door te geven.
Wanneer je een VPN gebruikt, kan de website je locatie bovendien ook niet via je IP-adres achterhalen. Stichting Outway is de oudste LHBTI+-vereniging specifiek voor jongeren. gay chat. Ze zijn opgericht in 2002 en hebben het doel “Het creëren van een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen wordt geaccepteerd.
Be yourself!“. Ze organiseren hojokamp, hojoweekend en out away. Hojo staat voor ‘homo jongere’. De kampen en weekendjes weg zijn wel . Bovendien bieden ze je steun in de vorm van hojobuddy’s. Hojobuddy’s zijn vrijwilligers met wie je (online) hebt. Zij kunnen je steun bieden bij je coming-out, je introduceren tot de lhbt+-community en je kan met al je vragen bij hen terecht.
Verzenden van hun nieuwsbrief. Bellen of e-mailen indien dit nodig is om hun dienstverlening uit te kunnen voeren. Informeren over wijzigingen van hun diensten en producten. Mogelijkheid bieden een account aan te maken. Goederen en diensten bij je af afleveren. Wettelijke verplichtingen. Ze slaan algemene gegevens van leden, zoals naam en adres, twee jaar op en overige gegevens drie maanden na aanlevering.
Een andere relatief bekend ontmoetingsplatform is dekringen. nl. Zelf zeggen ze dat het dé plek is “voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders om elkaar te ontmoeten.” Ze hebben offline , maar de bestaande kringen hebben vaak wat oudere leden. Je kan natuurlijk , maar dit kan lastig zijn als je juist bij de community geïntroduceerd wil worden.
More from Gay cams, Gay videochat
Table of Contents
Latest Posts
Wat je moet weten - holland gay chatboxen
Lees Meer Over holland gay chatboxen
Lees Meer Over holland gay chatboxen
All Categories
Navigation
Latest Posts
Wat je moet weten - holland gay chatboxen
Lees Meer Over holland gay chatboxen
Lees Meer Over holland gay chatboxen